Skip to content

Wanneer

13 februari 2022    
15:00 - 16:00

Waar

Hervormde kerk Bergharen
Veldsestraat 10, Bergharen, 6617AA, Gelderland

Beste Muziekliefhebber

We gaan er weer voor – in de hoop dat déze keer het concert ook werkelijk doorgang kan vinden.

13 februari Concert Female Touch en Gerie Daanen in de protestantse kerk te Bergharen

m.m.v. Johnny Rahaket

De relatief onbekende componist Josef Rheinberger schreef veel werken voor koor en orgel. Gerie heeft de Mis voor vrouwenkoor en orgel op.187 bewerkt voor accordeon en vrouwenkoor.

Female Touch zingt zonder begeleiding onbekende pareltjes uit de hedendaagse koormuziek van Ola Gjeilo, Miklós Kocsár en Evert van Merode. Gerie en Johnny spelen samen enkele stukken en we besluiten het programma gezamenlijk met welbekende evergreens uit het volksliedrepertoire.

Het concert is op zondag 13 februari, begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur, zonder pauze. De entree bedraagt €10,00 en kan aan de kassa voldaan worden (geen pin-automaat).

Adres: Veldsestraat 10.

Aanmelden kan per e-mail naar: kees_joosse@outlook.com, of telefonisch 06 2040 9147.

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor alle bezoekers vanaf 13 jaar. Zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Het vrouwenensemble Female Touch bestaat uit 7 vrouwen met geschoolde stemmen die allen hun sporen in de koorwereld hebben verdiend en zeer getraind zijn in het samen zingen. Zij zingen voornamelijk a capella en hebben een divers repertoire, variërend van oude muziek uit de renaissance en hedendaagse klassieke muziek tot evergreens uit het populaire repertoire. Ze hebben optredens verzorgd op zeer diverse plekken, vaak samen met de sopraan Catharina Jansen die het ensemble heeft opgericht.

Accordeonist Gerie Daanen studeerde bij Arie Willems aan het Conservatorium in Tilburg en bij Mogens Ellegaard aan de Royal Academy of Music in Kopenhagen. Hij behaalde in 1981 de Prix d‘Excellence, de hoogste onderscheiding binnen de muziekstudie in Nederland.

Hij heeft onder meer opgetreden als gastsolist bij diverse landelijke symfonieorkesten en bigbands. Met de Amerikaanse jazz-accordeonist Mat Matthews verzorgde hij workshops. Gedurende 10 jaar speelde hij kamermuziek in een vaste bezetting en toerde hij door Nederland als vaste begeleider van de Argentijnse zangeres Ana Maria Conrado.

Hij is muzikaal verbonden met de wereldmuziekgroep R-chestra, was werkzaam als docent aan het Stedelijk Centrum voor Culturele Vorming ‘De Lindenberg’ in Nijmegen, aan het Conservatorium van de Fontys Hogeschool in Tilburg en als gastdocent aan ArtEZ in Arnhem. 

Daarnaast is hij actief als freelance componist en arrangeur.

Violist Johnny Rahaket Studeerde aan de Musikhochschule in Keulen en aan het Utrechts Conservatorium. Door zijn vele concertreizen (o.a. Sovjet-Unie, India, China, Indonesië, Verenigde Staten, Irak) is hij overtuigd geraakt van het hybride karakter van cultuur. Hij hecht eraan verbanden bloot te leggen i.p.v. verschillen te benadrukken. Rahaket is violist en oprichter van R-chestra,

dirigent van het Colourful City Koor, co-dirigent van het Werk Studie Leer Orkest en viool docent.

Met vriendelijke groet,

Kees Joosse