Skip to content
concert maart 2023

Wanneer

5 maart 2023    
14:00 - 15:30

Waar

Protestants Kerkje
Veldsestraat, Bergharen

Als u vorig jaar het concert van de internationaal befaamde organist Gerben Budding en de jonge met zilveren sopraanstem begenadigde Nanette Mans hebt gemist hebt u nu de kans om dit uiterst getalenteerde duo te beluisteren op zondag 5 maart. Het concert begint vroeger dan normaal, namelijk om 14.00u. Iedereen die vorig jaar het concert heeft bijgewoond wil dit geweldige duo uiteraard opnieuw beluisteren.

 

Het programma omvat een compilatie van sopraan aria’s uit de Matthäus- en Johannes-Passion van Bach, aria’s uit het Stabat Mater van Pergolesi en een aantal improvisaties voor orgel èn sopraan op liederen uit de passietijd. De arrangementen van de orkestpartijen voor orgel geven een heel bijzonder effect.

Gerben Budding is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten. Sinds 2018 vormt hij een sopraan-orgel-duo met Nanette Mans. Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten. Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude).

 

Sopraan Nanette Mans (2000) studeert momenteel klassieke zang aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij bariton Henk Neven. Nanette was solist in onder andere de Matthäus Passion van Bach, The Messiah van Händel, het Stabat Mater van Pergolesi, de Paulus van Mendelssohn en diverse cantates, waaronder het Weihnachtsoratorium van Bach. Momenteel zingt ze bij Vocaal Ensemble Piacevole (Gerben Budding), gespecialiseerd in oude muziek en het Ars Musica Kamerkoor (Patrick v/d Linden).

 

De Protestantse kerk bezit een eenvoudig doch uiterst charmant kerkorgel, met één manuaal (toetsenbord), pedaal en acht registers. Zowel Berry van Berkum, Gerben Budding als Bert van de Brink, organisten uit het concertseizoen 2022, zijn erg enthousiast over het orgel. In deze fraaie kerk komen dit orgel en de sopraanstem helemaal tot zijn recht en is het een genoegen je hier te laten onderdompelen in de fraaie klanken.

 

De entree bedraagt €15,00, graag contant te voldoen. Om van een plaats verzekerd te zijn is het verstandig te reserveren bij kees_joosse@outlook.com.