Skip to content

Wanneer

27 maart 2022    
14:30 - 15:30

Waar

Hervormde kerk Bergharen
Veldsestraat 10, Bergharen, 6617AA, Gelderland

Programma 27 maart 2022 14.30-15.30 uur Bergharen

Sopraan Nanette Mans en organist Gerben Budding

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

‘Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen’ (uit: Matthäus Passion), BWV 244

(sopraan en orgel)

 

Uit: Neumeister Choräle

‘Herzliebster Jesu, was hast du verbrochen’, BWV 1093

(orgel)

Aria ‘Blute nur’ (uit: Matthäus Passion), BWV 244

(sopraan en orgel)

Recitativo ‘Wie wohl mein Herz in Tränen schwimmt’ en Aria ‘Ich will dir mein Herze schenken’

(uit: Matthäus Passion), BWV 244

(sopraan en orgel)

‘O Mensch, bewein dein Sünde gross’ (uit: Orgelbüchlein), BWV 622

(orgel)

Recitativo ‘Er hat uns allen wohlgetan’ en Aria ‘Aus liebe’ (uit: Matthäus Passion), BWV 244

(sopraan en orgel)

Gerben Budding

Improvisatie op thema’s uit de Matthäus Passion

Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736)

‘Cujus animam gementem’ (uit: Stabat Mater)

(sopraan en orgel)

‘Vidit suum dulcem natum (uit: Stabat Mater)

(sopraan en orgel)

Gerben Budding/Nanette Mans

Improvisatie

Achtergrondinformatie

Sopraan Nanette Mans (2000) studeert momenteel klassieke zang aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij bariton Henk Neven. Nanette was solist in onder andere The Messiah van Händel, het Stabat Mater van Pergolesi, diverse (solo)cantates (o.a. Weihnachtsoratorium van Bach), de Paulus van Mendelssohn. Ook gaf ze liedrecitals met cylci van Schumann, Ravel en Schubert.

​​Als solist ontving Nanette masterclasses van Margreet Honig, Christianne Stotijn, Sophie Karthäuser en Marcel Reijans. Eerder ontving ze privélessen van sopraan Tamar Niamut. Daarnaast volgt ze samen met pianist Mieke Verduijn de Udo Reinemann International Masterclasses.

Haar passie voor zingen ontstond bij ensemblezang, waardoor Nanette ook veel ervaring heeft op dat gebied. Momenteel zingt ze bij Vocaal Ensemble Piacevole (Gerben Budding), gespecialiseerd in oude muziek, het Ars Musica Kamerkoor (Patrick v/d Linden) en het Codarts Kamerkoor (Wiecher Mandemaker).

Nanette is zangpedagoog en geeft les op de Koorschool van Stichting Ars Musica en is stemcoach voor ensembles. Daarnaast heeft ze een eigen lespraktijk.

Gerben Budding (1987) is hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda (Moreau orgel, 1736) en stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk.

Van september 2009 tot en met juni 2018 was hij hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem (Bätz-Witte orgel uit 1853) en Stadsorganist van Gorinchem.

Hij geeft regelmatig orgelsoloconcerten in zowel binnen- als buitenland, en won prijzen op diverse orgel- en improvisatieconcoursen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s.

Gerben is ook actief als koor- en orkestdirigent. Zo is hij dirigent van Koninklijk Concertkoor ‘Hosanna’ Bunschoten-Spakenburg, Toonkunst Amersfoort, COV Excelsior Ede, Vocaal Ensemble Piacevole, gemeentekoor Sint Jan Gouda, Symfonieorkest Sjosjanim Amersfoort en orkest Intermezzo Gouda. Eerder was hij o.a. dirigent van COV Con Amore Zwijndrecht, COV Laus Deo Gouda en COV Putten.

Gerben heeft een uitgebreide lespraktijk voor o.a. orgel, piano en directie.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie