Skip to content

Wanneer

12 juni 2022    
16:00 - 17:00

Waar

Hervormde kerk Bergharen
Veldsestraat 10, Bergharen, 6617AA, Gelderland

Beste muziekvrienden,

Op zondag 12 juni, 16:00uur geeft het Euregio-kwintet een concert in de Protestantse kerk te Bergharen, Veldstestraat 12.

Op het programma staan 2 meesterwerken uit de kamermuziek: het Amerikaanse strijkkwartet van Antonin Dvorák en het kwintet voor piano en strijkkwartet van Johannes Brahms.

Het Amerikaanse kwartet van Dvorák is het meeste gespeelde kamermuziekwerk van Dvorák. Het is ontstaan in dezelfde tijd als zijn beroemde 9e symfonie ‘Uit de nieuwe wereld’. In zijn melodieën klinken elementen van gospels en Boheemse volksliederen door.

Het strijkkwintet van Brahms wordt gerekend tot het allerbeste wat hij gecomponeerd heeft binnen de kamermuziek.

De leden van het Euregio pianokwintet zijn van internationale afkomst. Violiste Susanne Broekhuijsen studeerde onder meer bij de Russische violist Ilja Grubert. Haar vader Jan Broekhuijsen is zowel pianist als muziektherapeut. De in Canada opgeleide Joan Dillon werkte 42 jaar in het Orkest van het Oosten. Cellist Benno Rickert studeerde in Keulen en is plaatsvervangend directeur van de muziekschool in Borken. Altvioliste Miriam van Dixhoorn heeft haar baan in het Rotterdams Philharmonisch Orkest ingeruild voor haar lespraktijk “Toermalijn” in Winterswijk. 

Deze musici hebben elkaar gevonden omdat ze allemaal aan deze of aan de andere kant van de grens wonen en een gezamenlijke passie voor de kamermuziek delen. In hun beroepspraktijk hebben zij allen grote ervaring met optredens in diverse kamermuziekformaties en orkesten in binnen- en buitenland

Het concert begint om 16.00 uur. Toegang is € 10,00 contant te voldoen, er is geen pin. Reserveren kan bij ondergetekende: kees_joosse@outlook.com.