Skip to content
Kerk Leur

Wanneer

16 januari 2022    
15:00 - 16:00

Waar

Hervormde kerk Bergharen
Veldsestraat 10, Bergharen, 6617AA, Gelderland

Op zondag 16 januari geeft het Euregio-kwintet een concert in de Protestantse kerk in Bergharen.

Op het programma staan 2 meesterwerken uit de kamermuziek: het Amerikaanse strijkkwartet van Antonin Dvorák en het kwintet voor piano en strijkkwartet van Johannes Brahms.

Het Amerikaanse kwartet van Dvorák is het meeste gespeelde kamermuziekwerk van Dvorák. Het is ontstaan in dezelfde tijd als zijn beroemde 9e symfonie ‘Uit de nieuwe wereld’. In zijn melodieën klinken elementen van gospels en Boheemse volksliederen door.

Het strijkkwintet van Brahms wordt gerekend tot het allerbeste wat hij gecomponeerd heeft binnen de kamermuziek.

 

De leden van het Euregio pianokwintet zijn van internationale afkomst. Violiste Susanne Broekhuijsen studeerde onder meer bij de Russische violist Ilja Grubert. Haar vader Jan Broekhuijsen is zowel pianist als muziektherapeut. De in Canada opgeleide Joan Dillon werkte 42 jaar in het Orkest van het Oosten. Cellist Benno Rickert studeerde in Keulen en is plaatsvervangend directeur van de muziekschool in Borken. Altvioliste Miriam van Dixhoorn heeft haar baan in het Rotterdams Philharmonisch Orkest ingeruild voor haar lespraktijk “Toermalijn” in Winterswijk. Deze musici hebben elkaar gevonden omdat ze allemaal aan deze of aan de andere kant van de grens wonen en een gezamenlijke passie voor de kamermuziek delen. In hun beroepspraktijk hebben zij allen  grote ervaring  met optredens in diverse kamermuziekformaties en orkesten in binnen- en buitenland

Het concert begint om 15.00 uur. Toegang is € 10,00. Reserveren is aan te bevelen vanwege de beperking in het aantal zitplaatsen. Dat kan bij Kees Joosse: kees_joosse@outlook.com.

Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen boven de 12 jaar.

Uiteraard is het doorgaan hiervan tot 14 januari onzeker ivm. de geldende corona-beperkingen. Hou dus uw mailbox in de gaten, zeker na de persconferentie op 14 januari door het kabinet.

Graag uw aanmelding vooraf per email of telefoontje.

Verder waren de concerten tot nu toe vrij toegankelijk. Vanaf 2022 verandert dit. Musici hebben een lange tijd zonder optredens achter de rug. Een faire entreeprijs (€10,00) is dus een kwestie van solidariteit. U kunt contant aan de zaal betalen.

Tenslotte, we hebben ambitieuze plannen voor 2022 waarbij de volgende concerten al zijn gepland:

13 februari: vrouwenkoor Female Touch mmv. Gerie Daanen accordeon, mis Josef Rheinberger

27 maart: Gerben Budding (orgel) en Nanette Mans (sopraan), aria’s uit Bachs Mattheus Passion en het Stabat Mater van Pergolesi

Jetze Dubbelman, het uitgestelde concert van december jl., datum volgt nog.