Skip to content
eurregiokwintet

Wanneer

5 februari 2023    
16:00 - 17:00

Waar

Protestants Kerkje
Veldsestraat, Bergharen

Het eerste concert van dit jaar in de Protestantse kerk te Bergharen, Veldsestraat 12, wordt gehouden op zondag 5 februari en begint om 16:00 uur ’s middags.

Vorig jaar hebben we al mogen genieten van het prachtige en zeer ervaren Euregiokwintet. Ze komen uit de euregio rondom Winterswijk en werken en concerteren zowel in Nederland als in Duitsland. De leden hebben een rijk verleden in diverse toporkesten in Nederland en Duitsland en concentreren zich nu op de kamermuziek. Ze gaan twee grote werken brengen; van Rachmaninoff en Dvořák.

Het ‘Trio élégiaque’, voor piano, viool en cello, is het eerste trio dat Sergej Rachmaninoff nog in zijn  conservatoriumtijd schreef. Zoals goed te horen is was Rachmaninoff geïnspireerd door de romanticus Chopin en de impressionist Debussy. Sergej had les van Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky en in zijn eerste trio zijn dan ook duidelijk invloeden van hem te horen.

De Tsjechische componist Antonin Dvořák was met name geïnspireerd door de Weense klassieke componisten Mozart, Beethoven en Schubert, maar in zijn stijl zijn vooral ook invloeden van de volksmuziek uit Bohemen te horen. Hij schreef, net zoals Schubert, prachtige eigen melodieën, zoals we die ook kennen  uit zijn beroemdste werk, de negende symfonie ’Uit de nieuwe wereld’. Het pianokwintet dat het Euregio kwintet gaat spelen behoort met de pianokwintetten van Brahms en Schumann tot de beste in zijn soort.

Reserveren wordt aangeraden: kees_joosse@outlook.com of 06-2040-9147