Skip to content
vleugel prot.kerk

Wanneer

3 oktober 2021    
16:00 - 17:00

Waar

Hervormde kerk Bergharen
Veldsestraat 10, Bergharen, 6617AA, Gelderland

Sinds een aantal jaren stelt de Protestantse kerk in Bergharen haar ruimte – naast het houden van kerkdiensten – ook ter beschikking voor concerten, om de kerk meer “gebouw voor het dorp” te laten zijn.Het is een mooie intieme ruimte, optimaal geschikt voor optredens door kleine ensembles en koren. Musici zijn altijd heel goed te spreken over de akoestiek van de kerk. Het niet aanwezig zijn van een goede piano of vleugel bleek daarbij wel een handicap, maar daar is nu verandering in gekomen. Uit de nalatenschap van de fam. Van Reijendam uit Amsterdam heeft de kerk afgelopen winter een vleugel ontvangen. De familie zocht, ter nagedachtenis aan de ouders die beiden hun leven lang zeer actief waren op het kerkelijk erf, een passende bestemming in een kerk waarbij het instrument ook ten goede komt aan de plaatselijke gemeenschap. Het gaat om niets minder dan een Bechstein, door kenners geroemd om zijn prachtige warme klank. Na een kleine revisie is dit magnifieke instrument klaar voor gebruik en we willen de vleugel graag aan u voorstellen tijdens een

recital op Zondag 3 oktober, om 16:00 uur

Onze plaatselijke pianisten Roel Jansen en Ingeborg Hubens zijn erg enthousiast over de vleugel en willen dit eerste recital voor hun rekening nemen. Zij zullen werken van Scarlatti, Janacek, Schumann, Chopin, Debussy en Grieg ten gehore brengen, zowel solo als quatre-mains. Toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Om zeker te zijn van een plaats kunt u zich het best opgeven bij ondergetekende. Uiteraard kunt u ook op de dag zelf nog uw geluk beproeven maar dan is er een kans dat er geen plaats meer is.

Kees Joosse, 0487-531585 of 06-2040-9147 kees_joosse@outlook.com